Beyond Belief Band

oktober, 2021

23okt21:00Beyond Belief BandRock i domkirken21:00 Fredrikstad Domkirke

Arrangementdetaljer

Det er tid for en konsert i rocken, bluesen og den ettertenksomme melodiens tegn. Med meningsfylte tekster som omhandler livets gleder, skyggesider og utfordringer. Dette er rett og slett en konsert for de som liker at det røsker litt i høyttalerne.

Beyond Belief består av fem middelaldrende menn og én yngre jypling. Medlemmene har alle bakgrunn og erfaring fra kirker og menigheter. Gjennom mange år har de møtt hverandre i ulike sammenhenger – på og utenfor scenen – og slik har det utvikla seg både vennskap og et ønske om å skape noe mer sammen. Bandet blei danna for å sette av fast tid til vennskap og musikkglede. De rakk å spille en konsert sammen før verden blei kasta ut i en pandemi. Nå er tida endelig kommet for en full konsert igjen – to år etter debuten.

Classic rock, americana og blues

Alle låtene er skrevet av Dag Frode H. Eilertsen, noen av dem i samarbeid med Emil Skartveit. Gjennom musikken ønsker bandet å rette fokus på relasjoner mellom mennesker; hvordan vi møter de ukjente og de som faller utenfor; hvordan oppfatningen av en selv påvirker forholdet til dem rundt oss. Stilmessig kan en se frem til et variert uttrykk: vare og ettertenksomme melodier med svevende klanger, drivende rockelåter med elementer fra classic rock og AOR, og et mer jordnært uttrykk med inspirasjon fra americana og blues.

Hvorfor «Beyond Belief»? Navnet er også tittelen på en av bandets låter. Uttrykket beskriver noe det kan være vanskelig å forstå.

Besetning:

  • Dag Frode Hængsle Eilertsen (vokal + gitar)
  • Anders Grandahl (trommer + perkusjon)
  • Lars Herikstad (bass)
  • Kristian Thomassen Nygård (gitar + vokal)
  • Helge Tjelta (trommer)
  • Ståle Myksvoll Ørsnes (keyboards + vokal)

Appell for de rettighetsløse

På konserten holder Arne Viste appell. Viste er menneskerettighetsforkjemper og daglig leder i bemanningsbyrået Plog AS, som ansetter papirløse migranter. Etter lovendringen og endring i Skatteetatens praksis i 2011, mistet ureturnerbare asylsøkere retten til midlertidig arbeidstillatelse. De papirløse ureturnerbare ble dermed en svært utsatt minoritet i Norge, som står i fare for å bli fanget opp av organisert kriminalitet eller svart arbeid. Viste ønsket å unngå dette ved å gi dem arbeid.

Viste kan sies å bruke stor grad av sivil ulydighet. Han vant Zola-prisen for 2019 «for sin utrettelige og modige kamp over mange år, for at ureturnerbare papirløse mennesker skal kunne ha rett til å arbeide.» Samme år mottok han Petter Dass-prisen. Sammen med Gunnar Stålsett og Mennesker i Limbo ble han også tildelt Brosteinprisen 2019 av Kirkens Bymisjon.

Gratis adgang. Kollekt/Vipps.

Bandmedlemmer står lent opp mot stålbur.

Tid

(Lørdag) 21:00

Sted

Fredrikstad Domkirke

Nygaardsgata 6 1606 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X