Destiny – musikk av Anniken Paulsen

oktober, 2019

20okt20:0021:30Destiny – musikk av Anniken PaulsenÅrets festivalkomponist med solister20:00 - 21:30 Litteraturhuset

Arrangementdetaljer

På Litteraturhuset denne kvelden blir det gjenhør med sanger fra Annikens Paulsen og Thomas H. Kays. I tillegg dykker vi ned i Annikens musikalske liv i form av en samtale.

Medvirkende: Annikens Paulsen og Thomas H. Kays med Renate Gjerløw Larsen, Magne Fremmerlid, Oddgeir Berg, Rino Johannesen og Lars Berntsen.

Komponisten forteller:

– For 12 år siden dukket tanken opp: Å skrive sanger til engelske tekster, der vers, chorus og bridge var inkludert. Tidligere hadde jeg komponert musikk til eventyr og trivdes å fordype meg i bildene som teksten skapte (bl.a. Hans og Grete, bestillingsverk fra Norsk Kulturråd/NRK/Rikskonsertene). Nå ønsket jeg å komme nærmere det melodiske i korte sanger.

I 2010 ble hun ved en tilfeldighet kjent med tekstforfatter Thomas.

– Uansett. For en lykke! Vi ble kjærester. Jeg, som håpet å treffe en person som kunne skrive musikk til mine tekster, ble forundret da han fortalte at han var tekstforfatter.

– Det klaffet fra første sang, tekstene hans forførte meg, den korte formen. Til nå har vi laget omkring 60 sanger. Noen av dem er til den framtidige musikalen Destiny, som handler om et ungt uerfarent par, hun komponist, han tekstforfatter som ønsker å lage en musikal, forteller Anniken.

Arbeidet med librettoen stoppet brått, da alt forsvant i en computer crash. Heldigvis, mappen med sangtekstene, befant seg på min maskin. Nå er imidlertid librettoen ferdig skrevet, og de to arbeider med å få den produsert musikalen.

Hun fortsetter:

– Supre sangere og musikere skal framføre syv av låtene fra Destiny. Renate Gjerløw Larsen, Magne Fremmerlid, Oddgeir Berg, Lars Berntsen og Rino Johannessen skal fremføre Stargazers, One Touch, How could I know, This Time, Let the moment live with Love, Peaces of my Heart og Love and peace.

I tillegg blir det også en avdeling hvor flere av musikerne som deltar, fremfører egne ting. Både Renate, Magne og Oddgeir går på scenen etter fremføringen av Destiny.

Inngang kr 200. Billetter kjøpes på Litteraturhuset Fredrikstad eller på nett.

Tid

(Søndag) 20:00 - 21:30

Sted

Litteraturhuset

Ingen kommentarer

Comments are closed

X