Det Norske Solistkor

oktober, 2021

22okt19:00Det Norske SolistkorOrphic songs19:00 Fredrikstad Domkirke

Arrangementdetaljer

Program:

  • Ørjan Matre: Orphic Songs
  • Norske folketoner
  • Hans Werner Henze: Orpheus behind the wire

Om konserten:

Sammen med dirigent Grete Pedersen gjester Solistkoret Egil Hovland-festivalen i Fredrikstad enda et år. På konserten møter folketoner musikk der myten om Orfeus og musikkens kraft er den store inspirasjonskilden.

Myten om Orfeus forteller om sangeren som sørger over tapet av sin elskede Evrydike. Med sin vakre sang rører Orfeus dødsgudene til tårer, og som belønning kan han gjenforenes med Evrydike. Myten forteller at musikken kan gjøre langt mer enn bare å behage – den kan ha en forandrende kraft.

Mange komponister har gjennom tiden latt seg inspirere av myten om Orfeus, deriblant komponist Ørjan Matre med sitt stykke Orphic Songs som ble bestilt og urfremført av Solistkoret i 2016. Tittelen på stykket refererer til orfismen – en betegnelse på en religiøs praksis med opprinnelse i antikken som er forbundet med litteratur tilskrevet myten om Orfeus.

Tyske Hans Werner Henzes liv og musikk bar tydelig preg av grusomhetene han opplevde i hjemlandet under 2. verdenskrig. I 1953 flyktet han til Italia hvor han senere skrev proteststykket Orpheus behind the wire til tekster av poet Edward Bond.

Stykket støtter forfulgte kunstnere og ofre for den argentinske militærregjeringen. Her gjenfortelles myten om Orfeus med moderne vri som et symbol på frihet gjennom kunsten. Flytende, ballettlignende musikk møter gresk eleganse.

Billetter kr 300. Kjøp billett her.

Billetter kan også kjøpes i utsalget på Fredrikstad kino.


Mer om de medvirkende:

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Solistkoret står oppstilt.

Tid

(Fredag) 19:00

Sted

Fredrikstad Domkirke

Nygaardsgata 6 1606 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X