Fra grus til edelstener

oktober, 2019

23okt19:3021:00Fra grus til edelstenerKor og dans19:30 - 21:00 Fredrikstad Domkirke

Arrangementdetaljer

Denne konserten har identitet, i sin bredeste forstand, som gjennomgående tema – nasjonalt, språklig, religiøst og personlig. Tittelen er hentet fra Karin Boyes «Aftonbön», en bønn om å bli ledet og løftet, og om lengselen etter nærvær.

Den moderne danseren, Sylwia H Bloch-Sternik, gir oss sin tolkning av Paul Celans «Psalm». Her uttrykkes det motsetningsfylte som mennesket rommer – henvendelsen mot det store både utenfor og i mennesket.

Kammerkoret NOVA er et Oslo-basert kor stiftet i 2001 og kjent for sin homogene klang og formidlingsevne. Koret består av rundt 30 sangere og har som mål å formidle vakker musikk på høyt nivå. Koret jobber med å kombinere ulike kulturuttrykk og måter å få frem budskapet i musikken på. NOVA samarbeider med instrumentalister, sangere, skuespillere, og nå altså med en danser.

Sylwia Bloch-Sternik er kunstner med stor kjærlighet for moderne dans og improvisasjon. Hun deltar for tiden i fordypning i samtidsdans ved Schous kulturstasjon og underviser i samtidsdans i Oslo.

Sylwia er danser og frilanser med stor kjærlighet for moderne dans og improvisasjon. Hun er danser i UnControl Physical Theate Collective i Oslo. I 2018-2019 har hun studert dans ved Intensive kveldsstudier i dans ved Schous Kulturstasjon og nå underviser hun i samtidsdans i Oslo. Sylwia er tidligere student ved Krakows Dance Theatre, hun har danset og vært improvisatør i flere prosjekter og forestillinger.  I 2013 og 2014 ble hun tildelt en kunstnerpris av ordføreren i Toruń, Polen.

Inngang kr 200. Billetter kan kjøpes på Fredrikstad kino eller eBillett.no.

Tid

(Onsdag) 19:30 - 21:00

Sted

Fredrikstad Domkirke

Nygaardsgata 6 1606 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X