Hundrad hardingtonar

oktober, 2021

23okt13:00Hundrad hardingtonarNils Henrik Asheim 13:00 Glemmen Kirke

Arrangementdetaljer

Organist og komponist Nils Henrik Asheim er kjent for å gå sine egne veier. Han liker det uprøvde, han trekkes til landskap få har vandret i og han liker å teste det utestelige. Det er derfor med stor glede Egil Hovland-festivalen låner ut Glemmen kirkes orgel til Asheim for denne anledningen.

I 2018 ga han ut albumet Edvard Grieg: Ballade / Geirr Tveitt: Hundrad Hardingtonar – Asheim, Nils Henrik (orgel). Albumet stiller følgende spørsmål: Kan de beste klassiske verkene vinne på å bli transkribert til orgel? Hvilke nye dimensjoner kan åpnes? Nils Henrik Asheim prøvde å besvare dette ved å overføre Geirr Tveitts «Hundrad Hardingtonar» til konserthusorgelets fargepalett. Det er blitt et prosjekt som har vekket stor interesse.

Utgiveren skriver videre:

Geirr Tveitt traff en gullåre da han kombinerte folketonene fra Hardanger med sin unike sans for harmonikk og orkestrering. Asheim har tatt utgangspunkt i fargerikdommen fra «Hundrad Hardingtonar» for orkester, og øst av hele orgelets lager av kreative klangkombinasjoner. Utvalget teller 18 stykker, fra den uttrykksfulle «Vélkomne med Æra» via den suggererende «Hardingøl» til den mystiske «Folgafodne fortél ingjenting».

I Glemmen denne lørdagen vil han glede et lokalt publikum med å spille Tveitts sagnomsuste verk. Det er bare å glede seg.

Billetter kr 150. Kjøp billetter her.

Billetter kan også kjøpes i utsalget på Fredrikstad kino og i døra.

Nils Henrik Asheim ved tangentene

Tid

(Lørdag) 13:00

Sted

Glemmen Kirke

Glemmen Kirke Glemmengata 1608 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X