Orgelkonsert i Østre Fredrikstad kirke

oktober, 2019

25okt21:3022:45Orgelkonsert i Østre Fredrikstad kirkeOrgel og slagverk 21:30 - 22:45 Østre Fredrikstad Kirke

Arrangementdetaljer

I Gamlebyens flotte kirke kan du oppleve en konsert med to av byens egne organister, Dagfinn Klausen og Dan Rene Dahl. I tillegg vil slagverker André Fjørtoft (bildet), som til daglig spiller i Det norske blåseensemble, delta. Konserten starter kl. 21.30

Sammen med Dan René Dahl skal Fjørtoft spille «Cantus IX» (Te Deum) opus 133 av Egil Hovland. Det er et verk for orgel og slagverk som i 1986 ble uroppført i Uranienborg kirke. Musikken er bygget opp rundt Hovlands egen koralmelodi til salmen «O store Gud, vi lover deg». Verket som varer rundt 17 minutter, er i tre satser med til tider ganske dramatisk musikk.

Så er det tid for enda en urfremførelse. Dagfinn Klausen skal fremføre verket «Hæ∂» som er bestilt av komponisten Karsten Brustad. Hæ∂ er gammelnorsk. Ordet har flere betydninger hvor et av dem er knyttet til høy lyd. Høyt kan relateres til register, men kan også knyttes til lydstyrke. Hæ∂ skrives for orgel og elektronikk, og komponisten har brukt mikrofoner på enkelt piper/deler av orgelet og rett og slett forsterke instrumentet.

De som på forhånd ønsker å delta på seminaret Identitet – hvem er vi, er hjertelig velkommen i Betania menighetssenter (Kasernegaten 52) kl. 19.00.

Gratis inngang både på seminar og konsert

Tid

(Fredag) 21:30 - 22:45

Sted

Østre Fredrikstad Kirke

Kirkegaten 25 1632 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X