«Pilegrimsmessen» av Egil Hovland

oktober, 2019

24okt19:0020:30«Pilegrimsmessen» av Egil HovlandKirkemusikalsk opplevelse19:00 - 20:30 Borge kirke

Arrangementdetaljer

Borg domkor besøker Borge kirke denne kvelden. Og for en kveld det skal bli! På programmet står nemlig «Pilegrimsmessen» som Egil som Hovland og Britt G. Hallqvist skrev i 1982. Messen er mye fremført, og inneholder en rekke kjente melodier av Hovland. Fremført av rutinerte Borg Domkor blir dette en opplevelse!

Pilgrimsmessen er en frukt av samarbeidet med Britt G. Hallqvist. I festskriftet som Harald Herresthal fikk i stand til sin venns 70 års dag, «Et liv med musikk,» forteller Hovland selv om hvordan den ble til:

«Veien fra barnegudstjenester til bibelspill var ikke lang. Og da jeg i 1982 fikk idéen til Pilgrimsmesse, så jeg også denne messen for «voksne» som en dramatisk helhet. Jeg hadde i mange år vært opptatt av pilegrimsmotivene: utgang, gjennomgang, inngang. Høyst forskjellige verker som Rorate, Kyrkans eviga lovsång og Allehelgensmessen har disse motivene i seg. Som mennesker er vi på vel gjennom livet mot vårt himmelske mål. (Utdrag fra Geir Harald Johannessens Hovland-biografi: «Englene danser på tangentene»)

Gratis inngang, kollekt ved utgangen

Tid

(Torsdag) 19:00 - 20:30

Sted

Borge kirke

1650 Sellebakk

Ingen kommentarer

Comments are closed

X