Tanken er fri – arbeidersanger

oktober, 2019

19okt18:0019:30Tanken er fri – arbeidersangerTrond Granlund18:00 - 19:30 Folkets Hus Spjærøy

Arrangementdetaljer

Konserten holdes på Hvaler, nærmere bestemt i Folkets Hus på Spjærøy, der Trond Granlund fremfører sine nære og personlige versjoner av arbeidersanger. Mange av dem er med på albumet «Din tanke er fri – arbeidersanger» som kom ut i 2017.

I en omtale av albumet skriver Dagsavisen: «Han hyller alle dem som har tråkket opp veien, enten det er hans egen mor (gjennom André Bjerkes «Kjerringa mot strømmen») eller i sanger som har løftet og blitt løftet av arbeiderbevegelsen – «Vi bygger landet», «Fri hetens forpost», «Revolusjonens røst». Bokstavelig rørende blir det i sangen som heter «Hyllest» som definerer denne platens overbygning, i tillegg til å trekke fram arbeiderbevegelsens sangskatt: Samhold, solidaritet og bevisstheten om at vår generasjon er i ferd med å frarøve den neste alt framtidshåp.

Konservator ved Østfoldmuseenes avdeling på Hvaler, Kathrine Sandstrøm innleder konserten med å fortelle fra arbeiderbevegelsens historie på Hvaler. Dette blir et spennende møte mellom kirken og arbeiderbevegelsen.

Inngang kr 200. Billetter kan kjøpes på Fredrikstad kino eller eBillett.no.

Tid

(Lørdag) 18:00 - 19:30

Sted

Folkets Hus Spjærøy

1674 Vesterøy

Ingen kommentarer

Comments are closed

X