Kammerkonsert: Tore Hovland med venner

oktober, 2019

22okt19:0020:30Kammerkonsert: Tore Hovland med vennerFiolinist Tore Hovland m.fl.19:00 - 20:30 Glemmen Kirke

Arrangementdetaljer

Igjen samler fiolinist Tore Hovland venner og byr på en spennende kammerkonsert! I år blir det satt spesielt fokus på Egil Hovlands sanger, og vi skal oppleve spennet i Hovlands produksjon, fra romantisk til atonal stil.

Opus 2 inneholder åtte sanger fra 1944, og er dermed noe av det første Hovland komponerte. Den unge komponisten skriver i en romantisk stil til tekster av kjente diktere som Landstad, Blix og Hovden.

Opus 34 består av fem sanger skrevet mellom 1959 og 1964, en periode hvor Hovland er inspirert av neoklassiske og moderne komponister. Den mest kjente sangen fra dette opuset er Spurven, til tekst av Arnulf Øverland.

The Song of Songs (1963) for sopran, fiolin, klaver og slagverk er et ekspressivt, atonalt verk med tekst fra Salomos høysang. I tillegg til Hovlands musikk, spiller Tore Hovland og Liv Inger Sandhaug Sundt en romanse for fiolin og klaver av Antonin Dvořák og Adagio av Mozart til minne om Wenche M. Mortensen. Kantor Trond Gilberg spiller en uutgitt orgelkoral av Egil Hovland.

Musikere denne kvelden: Birgit Gudim Søland og Magne Fremmerlid, sang. Tore Hovland, fiolin, Cathrine Nyheim, slagverk, Knut Christian Jansson og Liv Inger Sandhaug Sundt, klaver, Trond Gilberg, orgel.

Inngang kr 150. Billetter kan kjøpes på Fredrikstad kino eller eBillet.no.

Tid

(Tirsdag) 19:00 - 20:30

Sted

Glemmen Kirke

Glemmen Kirke Glemmengata 1608 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X