Utstillingsåpning: Malerier av Jens Hauglin

oktober, 2019

20okt15:0016:30Utstillingsåpning: Malerier av Jens HauglinMalerier og musikk15:00 - 16:30 Fredrikstad Domkirke

Arrangementdetaljer

Maleriene som stilles ut i Fredrikstad domkirke er samlet fra de senere utstillingene Jens Hauglin hadde, i årene 2010–2015. Maleriene fra denne perioden bærer preg av mye ettertanke og sterk symbolbruk.
 
Jens Hauglin vokste opp i Fredrikstad, hvor han bodde og arbeidet mesteparten av sitt liv, til han døde i 2016. Hauglin er post mortem årets festivalkunstner under Egil Hovland-festivalen.
 
Som kunstner hadde Jens Hauglin mange uttrykksformer, men han var først og fremst kunstmaler. Han beskrev sine malerier som figurative symbolbilder. Stilen lå et sted mellom det figurative og det abstrakte.
 
I bunnen lå alltid et bevisst forhold til symboler og fargevalg. Hans bilder handlet om mennesker, selv i bilder der mennesker ikke er tilstede. Hvert maleri dannet grunnlag for en «preken», som han gjerne holdt hvis det var interesse for det.
 
Det som kan sies å være hans hovedverk, «Det første Måltid» – en hyllest til omsorg – ble innkjøpt av Sykehuset Østfold til Kalnes sykehus som da var under planlegging. Verket er et tryptikon i marmor, stål og porselen og henger i sykehusets kantine.
 
Kunstnerens kone, Liv Hauglin, har gjort et utvalg av hans verk og satt sammen utstillingen. Hun har tatt kontakt med eierne som velvillig har lånt ut malerier til festivalen. På utstillingsåpningen vil
 
Liv presentere kunstneren og bildene som er lyssatt av Morten Melsom. Det blir spennende å se hva maleriene vil tilføre kirkerommet.
Det blir musikk ved Knut Christian Jansson, Dan René Dahl og festivalkomponist Anniken Paulsen.
Gratis inngang

Tid

(Søndag) 15:00 - 16:30

Sted

Fredrikstad Domkirke

Nygaardsgata 6 1606 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X