Vox Humana

oktober, 2021

24okt19:00Vox HumanaRuth Wilhelmine Meyer og Nils Henrik Asheim19:00 Glemmen Kirke

Arrangementdetaljer

To særpregete kunstnere møtes i dette programmet for stemme og orgel.  Konserten rommer gjenklanger av norsk og utenlandsk salmetradisjon, kombinert med stemmeteknikker fra flere kulturer og et visjonært lydbilde.

Konserten unngår stilmessige båser og er først og fremst et overskridende møte mellom stemme og orgel. De to kunstnerne søker ulike møtepunkter mellom sine instrumenter, utfra visjonen om en felles Vox Humana – den menneskelige stemmen.

Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner. Med sitt utrolige seks oktavers omfang, beveger hun seg lekent mellom lydverdener fra folkemusikk, klassisk og eksperimentell musikk. Oppvokst i Telemark, men med verden som arbeidsfelt. har hun utviklet sitt eget eksperimentelle uttrykk. Hun baserer seg på tradisjonelle vokalteknikker fra regioner som Canada, Tuva, sør-Irak og Armenia.

Nils Henrik Asheim, organist i Stavanger konserthus, komponist og mottaker av Nordisk Råds Musikkpris, har komponistens grep på orgelet. Han er kjent for å få instrumentet til å klinge nytt, uventet og samtidig helt organisk. Asheim dyrker en improvisasjonsbasert spillestil hvor møtet med det enkelte orgel og letingen etter orgelets «stemme», blir avgjørende for resultatet. På denne konserten kan han like gjerne utnytte fargepaletten i et stort domkirkeorgel, som å finne gullårene i et lite kammerinstrument.

Materialet er tidligere utgitt på CD-en Vox Humana, Kirkelig Kulturverksted

Som gjesteartist på konserten vil den iranskfødte artisten Kaveh Mahmudiyan fra Iran medvirke. Han har viet livet til den eldgamle persiske trommen tombak. Allerede som seksåring i Iran forelsket Mahmudiyan seg i den magiske trommen. Han elsket lyden og ble trollbundet av musikernes lynraske fingrene. Mahmudiyan begynte å spille tombak i Fredrikstad som 14 åring. Det var her han fant sin læremester Farhad Bazargan.

Erik Hillestad fra Kirkelig kulturverksted og biskop Atle Sommerfeldt medvirker også denne kvelden.

Billetter kr 250. Kjøp billett her.

Billetter kan også kjøpes i utsalget på Fredrikstad kino.

Ruth Wilhelmine Meyer ved vannet.

Tid

(Søndag) 19:00

Sted

Glemmen Kirke

Glemmen Kirke Glemmengata 1608 Fredrikstad

Ingen kommentarer

Comments are closed

X